Zadbaj o stawy, zwiększ odporność, wzmocnij paznokcie i włosy dzięki ogonom

Zajadały się nimi nasze babcie, są przysmakiem kuchni włoskiej. Tkanka łączna w postaci żelu, jak również wywar powstały podczas gotowania ogonów są naturalnym źródłem aminokwasów wykorzystywanych przez nasz organizm do budowy kolagenu. Docenią je wszystkie osoby cierpiące na schorzenia stawów, pragnące wzmocnić swoją odporność, paznokcie, włosy a także uszczelnić jelita.

Czas

90 minut

Składniki

0,5kg ogonów wołowych
1 marchew
0,5 selera
1 pietruszka
4 listki laurowe
łyżeczka pieprzu ziarnistego
5 sztuk ziela angielskiego

Przygotowanie

Obierz jarzyny. Włóż do garnka składniki, zalej 1,5l wody i gotuj 1,5h. Po ugotowaniu ogony są gotowe do jedzenia. Wywar odcedź i przelej do miski uzyskując rosół. Gotowane jarzyny pokrój i dodaj do rosołu. Smacznego!

Udostępnij przepis

Zapisz się na Newsletter