Naturalnie słodka dwuwarstwowa galaretka

Idealny przepis na zdrowy deser dla całej rodzinny. Żelatyna zawarta w galaretce w połączeniu z witaminą C w owocach, przyczynia się do odbudowy kolagenu budującego skórę, włosy, paznokcie, a także więzadła i stawy.

Czas

15 minut

Składniki

1 galaretka owocowa
0.5 l wody
100 ml mleka kokosowego z puszki
Dowolne owoce świeże lub suszone: jagody, maliny, banan, rodzynki, żurawina, morele

Przygotowanie

Galaretkę rozrób w 0,25 l wody. Wymieszaj i poczekaj, aż żelatyna dokładnie się rozpuści. Do jeszcze ciepłej konsystencji dodaj mleko kokosowe i wymieszaj całość dokładnie. Wlej do foremek mufinek, lub do jednej większej salaterki. Dodaj dowolne pokrojone owoce i odstaw do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Porcja wystarczy na 10 mufinek.

Udostępnij przepis

Zapisz się na Newsletter