Naturalnie słodka dwuwarstwowa galaretka
Idealny przepis na zdrowy deser dla całej rodzinny. Żelatyna zawarta w galaretce w połączeniu z witaminą C w owocach, przyczynia się do odbudowy kolagenu budującego skórę, włosy, paznokcie, a także więzadła i stawy.
Składniki
- 1 galaretka owocowa
- 0.5 l wody
- 100 ml mleka kokosowego z puszki
- Dowolne owoce świeże lub suszone: jagody, maliny, banan, rodzynki, żurawina, morele
Przygotowanie
Galaretkę rozrób w 0,25 l wody. Wymieszaj i poczekaj, aż żelatyna dokładnie się rozpuści. Do jeszcze ciepłej konsystencji dodaj mleko kokosowe i wymieszaj całość dokładnie. Wlej do foremek mufinek, lub do jednej większej salaterki. Dodaj dowolne pokrojone owoce i odstaw do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Porcja wystarczy na 10 mufinek.