Indyk w warzywach

2.04.2020 | Obiady, Przepisy

Indyk w warzywach

Klasyczny i szybki obiad

Często spożywamy zbyt mało warzyw gdyż brakuje nam czasu na ich przygotowanie. Rozwiązaniem są mrożonki. Ich przygotowanie zajmuje tylko chwilę. Często zawierają ciekawe kompozycje warzyw od razu obranych i przygotowanych do spożycia. W połączeniu z indykiem i ryżem tworzą klasyczny posiłek obiadowy np. potreningowy. Jeśli w ciągu dnia mało się ruszasz zrezygnuj z ryżu lub ogranicz jego ilość.

Składniki

  • pierś z indyka
  • warzywa mrożone
  • ryż biały
  • oliwa z oliwek
  • olej kokosowy
  • hinduska przyprawa

Przygotowanie

Rozgrzej olej kokosowy na patelni i dodaj pokrojoną w paski pierś z indyka. Posyp przyprawą mięso i duś pod pokrywką. Zagotuj wodę, dodaj ryż i gotuj 12min. Mrożone warzywa wsyp do garnka z niewielką ilością wrzącej wody na dnie. Gotuj krótko powodując rozmrożenie i podgrzanie warzyw bez przegotowania. Wyłóż całość na talerz i polej oliwą z oliwek. Smacznego!

error: Content is protected !!