Klasyczny i szybki obiad
Często spożywamy zbyt mało warzyw gdyż brakuje nam czasu na ich przygotowanie. Rozwiązaniem są mrożonki. Ich przygotowanie zajmuje tylko chwilę. Często zawierają ciekawe kompozycje warzyw od razu obranych i przygotowanych do spożycia. W połączeniu z indykiem i ryżem tworzą klasyczny posiłek obiadowy np. potreningowy. Jeśli w ciągu dnia mało się ruszasz zrezygnuj z ryżu lub ogranicz jego ilość.
Składniki
- pierś z indyka
- warzywa mrożone
- ryż biały
- oliwa z oliwek
- olej kokosowy
- hinduska przyprawa
Przygotowanie
Rozgrzej olej kokosowy na patelni i dodaj pokrojoną w paski pierś z indyka. Posyp przyprawą mięso i duś pod pokrywką. Zagotuj wodę, dodaj ryż i gotuj 12min. Mrożone warzywa wsyp do garnka z niewielką ilością wrzącej wody na dnie. Gotuj krótko powodując rozmrożenie i podgrzanie warzyw bez przegotowania. Wyłóż całość na talerz i polej oliwą z oliwek. Smacznego!