Posiłek na szybko

Mozzarella to bogate źródło białka. Wygodna i łatwa w przygotowaniu skutecznie wzbogaci każdą sałatkę tworząc pełnowartościowy posiłek. Jest bardzo sycąca za sprawą dużej zawartości tłuszczu mlecznego, co przekłada się na kaloryczność. Obfituje w witaminy A i E jak również inne antyoksydanty, które pozostają aktywne w organizmie człowieka. Dlatego mają silniejsze działanie od tych pochodzenia roślinnego. To również źródło CLA - kwasu linolowego o działaniu wspomagającym odchudzanie i przeciwnowotworowym.

Czas

5 minut

Składniki

ogórek
mozzarella
sałata masłowa
pestki z dyni
oliwa z oliwek

Przygotowanie

Wyłóż sałatę na talerz. Dodaj rozdrobnioną mozzarellę i pokrojonego ogórka. Posyp garścią pestek z dyni i polej oliwą z oliwek. Dodaj pieprz i bazylię do smaku.

Udostępnij przepis

Zapisz się na Newsletter