Sałatka z ogórkiem i mozzarellą

2.04.2020 | Przepisy, Śniadania

salatka-z-ogorkiem-i-mozzarella

Posiłek na szybko

Mozzarella to bogate źródło białka. Wygodna i łatwa w przygotowaniu skutecznie wzbogaci każdą sałatkę tworząc pełnowartościowy posiłek. Jest bardzo sycąca za sprawą dużej zawartości tłuszczu mlecznego, co przekłada się na kaloryczność. Obfituje w witaminy A i E jak również inne antyoksydanty, które pozostają aktywne w organizmie człowieka. Dlatego mają silniejsze działanie od tych pochodzenia roślinnego. To również źródło CLA – kwasu linolowego o działaniu wspomagającym odchudzanie i przeciwnowotworowym.

Składniki

  • ogórek
  • mozzarella
  • sałata masłowa
  • pestki z dyni
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Wyłóż sałatę na talerz. Dodaj rozdrobnioną mozzarellę i pokrojonego ogórka. Posyp garścią pestek z dyni i polej oliwą z oliwek. Dodaj pieprz i bazylię do smaku.

Kazimierz Dargiewicz

Kazimierz Dargiewicz

Dietetyk i Trener Personalny

O 7 lat pomagam osobom prowadzącym intensywny tryb życia kształtować sylwetkę, redukować tkankę tłuszczową, bezpiecznie rozpocząć aktywność fizyczną i osiągnąć sprawnie funkcjonujący organizm.
error: Content is protected !!