Sałatka z ogórkiem i mozzarellą

2.04.2020 | Przepisy, Śniadania

Sałatka z ogórkiem i mozzarellą

Posiłek na szybko

Mozzarella to bogate źródło białka. Wygodna i łatwa w przygotowaniu skutecznie wzbogaci każdą sałatkę tworząc pełnowartościowy posiłek. Jest bardzo sycąca za sprawą dużej zawartości tłuszczu mlecznego, co przekłada się na kaloryczność. Obfituje w witaminy A i E jak również inne antyoksydanty, które pozostają aktywne w organizmie człowieka. Dlatego mają silniejsze działanie od tych pochodzenia roślinnego. To również źródło CLA – kwasu linolowego o działaniu wspomagającym odchudzanie i przeciwnowotworowym.

Składniki

  • ogórek
  • mozzarella
  • sałata masłowa
  • pestki z dyni
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Wyłóż sałatę na talerz. Dodaj rozdrobnioną mozzarellę i pokrojonego ogórka. Posyp garścią pestek z dyni i polej oliwą z oliwek. Dodaj pieprz i bazylię do smaku.

error: Content is protected !!